Lenjeria de pat, un element esential pentru un somn bun

bogdan February 15, 2016 0
Lenjeria de pat, un element esential pentru un somn bun

Cea mai importanta piesa de mobilier dintr-un dormitor este patul, dar asta nu inseamna ca acesta este suficient pentru un somn bun. Pentru a-l avea, este nevoie si de o saltea buna, dar si de o lenjerie de pat care sa fie de o calitate superioara. Si, chiar daca la o prima vedere, lenjeria de pat poate ca nu pare esentiala pentru un somn bun, trebuie sa luati in considerare ca aceasta este cea care intra in contact direct cu pielea dumneavoastra. Iata care ar trebui sa fie aspectele pe care sa le luati in considerare atunci cand va cumparati o lenjerie de pat noua.

lenjerie

Materialele utilizate

Un lucru important atunci cand va decideti sa cumparati o lenjerie de pat este materialul din care aceasta este realizata. Daca acum ceva timp nu puteati gasi decat o singura varianta, adica bumbacul obisnuit, acum aveti avantajul de a gasi pe piata destul de multe materiale si combinatii. Chiar si bumbacul este de mai multe feluri, cum ar fi bumbacul egiptean, cel pima sau bumbacul Sea Island, acestea fiind obtinute de la diferite soiuri de plante de bumbac. Dar exista diferente si intre durabilitatea tesaturilor obtinute din aceste tipuri de bumbac, dar si intre finetea lor. Cele mai durabile si fine materiale se spune ca se obtin din bumbacul pima, dar asta nu inseamna ca celelalte tipuri nu ofera si ele aceleasi avantaje, insa conteaza foarte mult si cate fire pe inch exista in tesatura.

Un material care a inceput sa prinda teren in lumea lenjeriilor de pat de calitate extra este bambusul. Chiar daca, la o prima vedere, utilizarea acestui material pare ciudata, avantajele folosirii acestuia sunt incontestabile. In primul rand este sustenabil, crescand usor si neavand nevoie de conditii foarte speciale, dar este si anti-microbian in mod natural, fara a avea nevoie de tratamente speciale, iar in plus reuseste sa atraga umezeala foarte bine, devenind astfel foarte potrivit pentru a mentine un mediu uscat in timpul somnului.

hampton-hill-bennett-place-bedding

Satinul este un alt material care este utilizat pentru crearea lenjeriilor de pat, dar, chiar daca are un look glam si sexy, acesta deseori se dovedeste a fi prea alunecos pentru unele persoane. Iar un alt dezavantaj al acestuia este reprezentat de faptul ca retine foarte bine caldura, lucru care poate parea benefic, dar, atunci cand este in exces, temperatura ridicata poate oferi un disconfort destul de mare.

Marimea lenjeriei de pat

Cand va decideti sa luati o noua lenjerie de pat trebuie sa cunoasteti foarte bine atat marimea patului, cat si a pilotei si a pernelor. Astfel veti putea alege ceea ce trebuie pentru ca, de regula, pe ambalajul lenjeriilor de pat este trecuta si dimensiunea fiecarei piese in parte. Iar in cazul in care ce aveti acasa nu se potriveste cu ceea ce este in acel pachet, aveti si posibilitatea de a cumpara separat cearsaful pentru pat, cel pentru pilota si fetele de perne. De asemenea, trebuie sa luati un cearsaf de pat care sa fie mai mare decat dimensiunile exacte ale acestuia pentru a fi siguri ca puteti sa il asezati in asa fel incat sa nu alunece cu usurinta.

Leave A Response »