Avantajele unei lenjerii de pat sintetice

bogdan May 3, 2017 0
Avantajele unei lenjerii de pat sintetice

Patul este locul cel mai intim dintr-o locuinta, in care suntem cei mai vulnerabili. Acesta ocupa astfel un rol foarte important in vietile noastre. Somnul ocupa aproape o treime din viata, asa ca e esential sa beneficiem de unul cat mai bun. Lenjeria de pat influenteaza foarte mult acest aspect, asa ca merita sa fie aleasa cu atentie.

Lenjeria de pat sintetica este una dintre cele mai comune optiuni, iar in articolul de fata vom explora avantajele si calitatile ei.

ted1-feat

Ce este de fapt lenjeria de pat sintetica

O lenjerie de pat sintetica este o lenjerie alcatuita din fibre artificiale (din poliester, nailon sau acrilic). Aceste materiale sunt folosite de asemenea si in cazul hainelor, asa ca nu reprezinta o noutate si ne lovim de ele peste tot in viata de zi cu zi.

Avantajul principal al lenjeriilor sintetice este ca au culori si modele mult mai atractive si mai variate si sunt in acelasi timp mult mai usor de intretinut. Aceste lenjerii se curata eficient si nu se sifoneaza prea usor, indepartand nevoia de a fi calcate. Acest beneficiu  se poate dovedi a fi foarte util pentru cei care nu au timp la dispozitie pentru a calca.

In acelasi timp, lenjeriile sintetice pot fi spalate la temperaturi joase, intrucat se curata foarte simplu. In cazul in care ne confruntam cu niste pete mai pretentioase, aplicarea unui detergent special rezolva rapid situatia.

Poliester

Poliesterul este o tesatura foarte rezistenta, care poate tine fara probleme ani buni. Aceasta tesatura este accesibila si prezinta beneficiul ca arata la fel ca bumbacul sau alte fibre naturale. Din cauza costurilor reduse de productie putem gasi pe piata o gama uriasa de lenjerii de pat din poliester.

Acrilic

Acrilicul este o tesatura fina, care lasa senzatia de caldura pe piele. Acrilicul respinge uleiul si este usor de curatat, fiind foarte atractiv din acest punct de vedere. Modelele de lenjerie de pat din acrilic au culori vii si pun un accent important pe design.

mothers-day-presents-bedding-sets-tricia-guild-8

Nailon

Nailonul este o tesatura renumita pentru rezistenta sa la sifonare. Putem observa ca nici atunci cand este folosita masina de spalat la un nivel ridicat de rotatii aceasta tesatura nu se sifoneaza prea tare. Nailonul este un material foarte rezistent si la uzura, fiind o investitie pe termen lung.

Un alt avantaj al tuturor tesaturilor sintetice este ca au pret mult mai mic. Spre deosebire de tesaturile naturale, preturile pot ajunge sa fie chiar 2 la 1. Sinteticele sunt astfel mult mai economice si la indemana. Intrucat putem cumpara mai multe seturi cu un buget mai mic, acest lucru permite schimbarea regulata fara probleme a lenjeriei.

Dupa cum putem observa, o lenjerie de pat sintetica aduce foarte multe avantaje. Incepand cu pretul si pana la intretinerea mult mai usoara si gama extinsa de modele si culori, o lenjerie sintetica poate acoperi toate cerintele unei familii. In ciuda faptului ca nu se afla de cele mai multe ori in topul recomandarilor, lenjeria de pat sintetica este extrem de utila si de ofertanta si merita cel putin o sansa.

Save

Leave A Response »